Sunday, May 9, 2010

:: Pelajar Malaysia di Arab Saudi Jalani Kursus Protokol ::

Pelajar Malaysia di Arab Saudi jalani kursus protokol
09/05/2010 10:18am


KUALA LUMPUR 9 Mei - Semangat 1Malaysia merentasi sempadan negara disemarakkan lagi di kalangan pelajar Malaysia di Arab Saudi melalui kursus pengurusan organisasi yang julung kali diadakan.

Kursus dua hari anjuran bersama Jabatan Penuntut Malaysia (MSD) Jordan dan Persatuan Pelajar Malaysia Madinah itu diadakan di Universiti Islam Madinah pada Rabu dan Khamis lepas.

Pengarah MSD Jordan Haji Sulaiman Ismail berkata, pensyarah universiti itu Prof. Dr. Abdul Karim Ibrahim AlGhudayh, yang juga Mufti Masjid Nabawi memuji usaha tersebut kerana dapat menambah pengetahuan para pelajar.

“Beliau yang mewakili rektor universiti telah turut mengikuti sebahagian daripada slot kursus dan mencadangkan semua bahan kursus diterjemah ke dalam bahasa Arab untuk dikongsi bersama pelajar-pelajar lain universiti itu,” katanya dalam satu kenyataan menerusi e-mel hari ini.

Sebanyak lapan kertas kerja telah dibentangkan merangkumi aspek pengurusan organisasi, penulisan surat rasmi, tatacara pengurusan kewangan, protokol pengurusan majlis, pengacaraan majlis rasmi, penyediaan aturcara pentadbiran majlis, penyediaan teks juruacara majlis, etiket menjawab telefon dan etiket di meja makan.

Presiden Persatuan Pelajar Malaysia Madinah, Mohamad Ashik Abu Hanifah berkata, kursus itu memberikan input berguna kepada pelajar khususnya dalam aspek pengurusan persatuan dan pendedahan mengenai protokol dan etiket sosial. - Bernama

Sumber:

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0509&pub=Utusan_Malaysia&sec=Terkini&pg=bt_04.htm1 comments:

Mazlum Syahid Apr 30, 2018, 1:47:00 PM  

https://drive.google.com/file/d/0B6ut4qmVOTGWMkJvbFpZejBQZWM/view?usp=drivesdk

Web: almawaddah.info

Salam


Kepada:

 

Redaksi, rektor dan para akademik


Per: Beberapa Hadis Sahih Bukhari dan Muslim yang Disembunyikan


Bagi tujuan kajian dan renungan. Diambil dari web: almawaddah. info

Selamat hari raya, maaf zahir dan batin. 


Daripada Pencinta Islam rahmatan lil Alamin wa afwan

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP